חפש לפי שם אומן: א ב ג ד ה ו ז ח ט י כ ל מ נ ס ע פ צ ק ר ש ת    חפש לפי שם שיר: א ב ג ד ה ו ז ח ט י כ ל מ נ ס ע פ צ ק ר ש ת

אלעד ירד אל הירדן
דודו זכאי

אלעד הוא הבן של שייקה אופיר.
נכתב ע"י רן פורסט
כשאברהם זיגמן כתב את השיר 'אלעד ירד אל הירדן', הוא הסתבך מעט עם השיר:

"היתה לי בעיה. בין השורה השנייה לשלישית לא היה לי מקום לנשום. כשהגעתי אליה ובדף היה כתוב 'למלוח אותו הריח ממש כמו בראשונה', היא אמרה: 'יש לך עוד בעיה. המילה מלוח היא שלי ("וריח המלוח על המים", מתוך 'חורשת האקליפטוס'). תיקח אתה את ההרדוף'".
נכתב ע"י מלח הארץ, ציטוט מתוך העיתון 'בשבע' גליון ראש השנה תש"ע

באחד הימים נסע אלעד לטיול בנהר הירדן. באותו יום פגש הפזמונאי אברהם זיגמן את שייקה אביו בתל אביב. "איפה אלעד?", שאל אותו. "אלעד?" הגיב האב, "אלעד ירד ל י-רדן" (במילעיל). בהשראת משפט זה כתב זיגמן את השיר.
נכתב ע"י רוני לוי
"אלעד הלך לצנחנים כי הוא רצה להשתחרר מהתדמית של אביו ומכל קשר עם אומנות, אבל הצד הקרבי שלו לא היה חזק. הוא הספיק לצנוח ולעבור איזה קורס, אבל לא הרבה יותר". באותה תקופה הוקמה להקת הצנחנים. "התמזל מזלו והוא הגיע לשם, ואני קיבלתי אותו". אופיר נקשר מאוד אל זיגמן, שניגן בלהקה וכבר עמד לפני שחרור, אבל לו עצמו נשאר עוד פרק משמעותי בצבא. בספטמבר 70', המוכר כ'ספטמבר השחור' בו פרצו קרבות בין צבא ירדן למחבלי אש"ף, הוכרז גיוס כללי, וצה"ל מילא בהמוניו את אזור הירדן. זיגמן היה אז משוחרר טרי, ולמרות היותו זמר לא הצליח לחמוק מצו 8 שהגיע גם אליו. הוא היה אמור להופיע בפני חיילים עם שייקה אופיר. כשפגש בשייקה ודרש בשלום בנו קיבל את התשובה: 'מה, אתה לא יודע? אלעד ירד אל היר-דן' במלעיל. "המשפט תפס אותי מוסיקלית. הוא ממש מסודר בצורה של לשון נופל על לשון". הרבה שנים אחר כך הסתבר לזיגמן שכבר חז"ל חידדו את שמו של הנהר המזרחי ואמרו בילקוט שמעוני "למה נקרא ירדן? שיורד מדן". כך או אחרת, אצל זיגמן פנימה התחיל להתרחש שיר, והתיקונים והעיבודים שלו נעשו תוך כדי עבודה בחממות של קיבוץ נחשון. אחרי חודשים של עבודה הוא החליט להגיע אל נעמי שמר עם 'אלעד' ושירים נוספים שכתב. "עם 'אלעד' היתה לי בעיה. בין השורה השנייה לשלישית לא היה לי מקום לנשום. כשהגעתי אליה ובדף היה כתוב 'למלוח אותו הריח ממש כמו בראשונה', היא אמרה: 'יש לך עוד בעיה. המילה מלוח היא שלי ("וריח המלוח על המים", מתוך 'חורשת האקליפטוס'). תיקח אתה את ההרדוף'". זיגמן הסכים, והשינוי הסתדר לו מצוין מבחינת ההברות. "דבר שני, היא אמרה 'תכניס סינקופה', ופתרה לי בשבריר שנייה מה שניסיתי לפתור חודשים... כך השיר יצא מבית הסוהר".
נכתב ע"י מלח הארץ

שירים נוספים של דודו זכאי   הוסף עובדה חדשה   שאלות ללא תשובות   מה חדש   תפתיעי אותי   דף ראשי

RSS   תנאי שימוש   פסיכולוגית   פסיכולוג   תודות   צור קשר
מימה, 2024