חפש לפי שם אומן: א ב ג ד ה ו ז ח ט י כ ל מ נ ס ע פ צ ק ר ש ת    חפש לפי שם שיר: א ב ג ד ה ו ז ח ט י כ ל מ נ ס ע פ צ ק ר ש ת

ברוקלין
אהוד בנאי

השיר "ברוקלין" נכתב בעקבות ביקור של בנאי בניו יורק היהודית. השיר, בקצב הליכה, מתאר יום של שיטוט שהוא בעצם שיטוט במעגלי החיים, שנעים בין קטבים שונים ומנוגדים. בנאי מתאר כי "אלה הם קטבים שאני חי יום יום ולא רק בברוקלין, אלא גם בבני ברק, רמת גן ירושלים ותל אביב. קודש וחול. מוסיקת רוק ויהדות, שמחה ועצב. בהירות ועירפול. ספק חשיכה ספק אור". השיר מתאר מסלול של הליכה לקראת משהו: מקום, אישה, מצב נפשי.
נכתב ע"י אהוד
"הרכבת עוצרת רק בתחנה הסופית": בוקר אחד עלה בנאי על הרכבת ממנהטן לברוקלין, כי רצה לבקר בשכונת בורופארק, ששמעתי עליה שהיא ה"בני ברק של ניו יורק", ורציתי לבקר ביתו של הרבי מלובאביץ’ בקראון הייטס (שעל בתו ,שרית, שכלל אינה קיימת, חלם בנאי פעם חלום מואר ונפלא שמובא בסיפור "עוד מעט", בספרו "זוכר כמעט הכל"). להפתעת בנאי, הרכבת חלפה ביעף על פני כל התחנות בלי לעצור ולקחה אותו עד ללונג איילנד, ממש בקצה העיר. כשירד מהרכבת אחרי נסיעה של למעלה משעה הסתבר לו שעלה על רכבת אקספרס שעוצרת רק בתחנה הסופית, לונג איילנד. השיר לא מדבר רק על המסע הספציפי ההוא, אלא על מסע החיים שמסתיים בתחנה הסופית, ויש אומרים, שגם שם זה לא מסתיים, אלא שיש חילופי רכבות...
נכתב ע"י אהוד בנאי
"שומע קצת אידיש, נו הבלה ספאניול" (-לא מדבר ספרדית): באחד מחלונות הראווה ראה בנאי שלט קטן: 'הבלה אידיש', כלומר, מדברים אידיש. בנאי הודה ששירים באידיש יכולים לרגש אותו מאוד.
נכתב ע"י אהוד בנאי
"ברוקלין, רב שלמה הסנה הבוער": את הרב שלמה קרליבך ראה בנאי בהופעה בבית החייל בתל אביב בשנות השישים. הוא הופיע עם להקה גדולה והיה שם ניחוח היפי חסידי ששבה את ליבו של בנאי. בחנות הדיסקים בבורופארק, ברחוב הראשי, האגף שלו היה הבולט והמשמעותי ביותר. בבתי הכנסת שהגיע בנאי אליהם לתפילות השבת שרו מנגינות שלו. בית המדרש שלו, בצפון מנהטן, הפך למקדש מעט של מורשתו. סיפרו לבנאי שביום מותו של הרב כל ההומלסים של הפארק ליד בית הכנסת עשו מסיבה לזכרו.
נכתב ע"י אהוד בנאי
"ברוקלין לו ריד, הפח הדוקר" לו ריד, שבנאי הכיר לראשונה בלהקת "מחתרת קטיפה", הוא מוסיקאי ניו יורקי יהודי, שמסמל עבור בנאי את הצד האפל יותר של ניו יורק, הצד שאליו נמשך ידידו המוסיקאי המנוח יוסי אלפנט.
נכתב ע"י אהוד בנאי
"ברוקלין של סו שחזרה להיות שרה": את סו פגש בנאי בקיבוץ בשנת 1971 כשהיה בנח"ל, והיא הייתה מתנדבת. היא לימדה אותו אקורדים ראשונים בגיטרה,ושירים של ליאונרד כהן.כשבנאי היה בניו יורק הוא פגש אותה, והיא סיפרה לו שבזמן האחרון היא ובעלה מתקרבים ליהדות,והולכים כל שבת לבית כנסת רפורמי. היא החזירה לעצמה את שמה המקורי, שרה.
נכתב ע"י אהוד בנאי
"ברוקלין בייבי, בשמלה פרחונית, אני אגיע אלייך כשתעצור לי מונית": בנאי לא הצליח להשיג מונית מבורופארק לקראון הייטס, לבית של הרבי מלובאביץ’. הוא הלך שעות ברגל, יצא מתחום האזור היהודי, והגיע לאזורים של שחורים והיספאנים. בסופו של דבר, הוא ראה סוכנות להובלות בטרנספורטרים ותמורת חמש עשרה דולר אחד הנהגים הסכים לקחת אותו.
נכתב ע"י אהוד בנאי
"ברוקלין אומרת אבא לא מת": חסידי חב"ד, או לפחות חלק מהם, חושבים שהרבי שלהם הוא המשיח. הדמות שלו תמיד ריתקה את בנאי. לדידו, הוא היה אחד הרבנים הגדולים של המאה העשרים, ובזכות החוש הנבואי ורוח הקודש שלו,יש היום בתי חב"ד בנפאל בהודו ובתאילנד. כיום, המשפט "אבא לא מת", מתקשר לבנאי לכתוב בגמרא: "יעקב אבינו לא מת" (תענית). כי כל זמן שצאצאי צאצאיו, אנחנו, ממשיכים את רוחו, הוא לא מת.
נכתב ע"י אהוד בנאי
"הוא יחזור בגדול, ובפיו שיר הלל, והוא יעיף את ברוקלין עד לארץ ישראל". יש בכפר חב"ד העתק של הבית של הרבי בברוקלין. האמונה היהודית אומרת שלעתיד לבוא באופן שנשגב כרגע מבינתנו המוגבלת תהיה תחיית המתים. כלומר, תפישת הזמן והמרחב שלנו תשתנה. זה נשמע כרגע כמו תסריט בדיוני של מדע דמיוני, אבל יכול להיות שברוקלין תיהפך לשכונה של ירושלים. ופירוש אחר, על דרך הפשט הפשוט, שהביא לבנאי ידידו - יהודה כץ, סולן להקת רבע לשבע: "כל היהודים מאמריקה יעלו סוף סוף לארץ ישראל".
נכתב ע"י אהוד בנאי
"ברוקלין היית או חלמתי חלום, מחר לא אהיה אני רק היום": בנאי הסביר שברוקלין בשיר היא משל לחיים. היא כל המקומות כולם. אלה שאנו עוברים בהם, כמו בחלום, וגם אלו שאנו חולמים עליהם. ברוקלין היא גם אישה וגם ילדה.
נכתב ע"י אהוד בנאי

שירים נוספים של אהוד בנאי   הוסף עובדה חדשה   שאלות ללא תשובות   מה חדש   תפתיעי אותי   דף ראשי

RSS   תנאי שימוש   פסיכולוגית   פסיכולוג   תודות   צור קשר
מימה, 2024